Slotfeest

Naked chess
tekening Edgar Jansen

De prijsuitreiking van het Euwetoernooi vond plaats in De Kring, een lokatie die al bijzonder is vanwege de vele beroemde schakers en kunstenaars die de sociëteit beroemd en berucht maakten. Zondagavond was de setting nog bijzonderder omdat de bezoekers binnenvielen in een schaakperformance van Jennifer Shahade die haar creatie Naked Chess uitvoerde, dit keer als simultaan tegen drie schakende, naakte tekenmodellen. De belichting zorgde voor dramatische schaduwen tegen de achtergrond terwijl Shahade in een fraai gestyleerde jurk van bord naar bord liep. Tegen deze achtergrond praatte Hans Böhm soepel de andere acts aan elkaar.

David Levy haalde herinneringen op aan zijn gesprekken met Max Euwe over de toekomst van het computerschaak. Hans Ree en Alexander Munninghof zongen met de juiste plechtstatige intonatie de Max Euwemars. Tex de Wit bewees dat humor en schaken zeker samen gaan en opende zijn stand-up act dat hij de uitnodiging van toernooidirecteur Monique van de Griendt graag had aanvaard. Vooral omdat het Euwetoernooi niet moeilijk deed over zijn toch gewone eis om drie naakte schakers naast zich op het toneel te hebben.

Onder luid applaus namen de schakers tot slot hun prijzen in ontvangst. Dankzij hen was het een geweldig toernooi. De organisatie hoopt dan ook dat het Max Euwetoernooi over niet al te lange tijd weer plaats kan vinden.